Sonntag, 4. Dezember 2011

Weihnachtsbäckerei: Kokosmakronen/Коледни бисквитки кокосови макрони

Weihnachtsbäckerei: Kokosmakronen

Vorsicht: Suchtgefahr! Diese Plätzchen sind soooo lecker, dass man nicht aufhören kann, sie zu essen. Vorausgesetzt natürlich ihr mögt Kokos. Außerdem sind sie sehr schnell und leicht zuzubereiten und ihr braucht ganz wenig Zutaten, einen Mixer und paar Oblaten. Es geht natürlich auch ohne die Oblaten, dann einfach die Kokoshäufchen auf einen Backpapier setzen. 
Zutaten:
150g Zucker
150g Kokosflocken
1 Prise Salz
2 Eiweiße
ca. 40 Backoblaten (4cm)
Zubereitung

Eiweiß mit der Mixer steif schlagen, die Prise Salz dabei hinzufügen. Sehr wichtig dabei, dass sie die Eiweiße sauber von den Eigelbe getrennt haben und sie in eine fettfrei und trockene Schüssel geben. Den Mixerhaken sollen auch fettfrei und trocken sein.
Den Zucker nach und nach untermischen und dabei den Eiweiß weiter schlagen. Zum Schluss die Kokosflocken vorsichtig unterheben.
Backofen auf 140° C vorheizen. Die Oblaten nebeneinander auf einen Backblech richten.
Mit Hilfe zweier Teelöffeln kleine Teighäufchen auf die Oblaten setzen.
Ca. 15 bis 20 Minuten backen. Die Makronen vorsichtig vom Blech lösen und auskühlen lassen.


Коледни бисквитки кокосови макрони

Внимавайте много - тези сладки ще ви харесат толкова много, че няма да може да спрете да си хапвате от тях. Разбира се, само ако обичате кокос.  Те са много лесни и бързи за приготвяне, трябват ви много малък брой продукти, един миксер и облати за печене. Но и без облати може да ги направите, тогава просто ще сложите хълмчетата тесто върху хартия за пекане. 
Продукти
150гр захар
150гр кокосови стърготини
1 щипка сол
2 белтъка
около 30 облати за печене (може и без тях)
Начин на приготвяне
Разбийте бълтъците на сняг с миксера, прибавете щипката сол. Много е важно да разделите белтъците от жълтиците правилно и да не попадне жълтък при белтъците, също така купата в която ще разбивате белтъците трябва да е чиста, суха и без следи от мазнина в нея. Също така и бъркалките на миксера трябва да са чисти, сухи и без мазнини, в противен случай белтъците няма да станат на сняг. 
Прибавете малко по малко захарта към белтъците, като продължавате да бъркате, докато се получи твърдо целувкено тесто. На края прибавете кокоса към сместа и го разбъркайте внимателно с лъжица. 
Загрейте фурната на 140 градуса. 
Разпределете облатите в една тава или покрийте тази с хартия за печене. Сега с помоща на две чаени лъжици направете хълмчета от тестото. 
Печете 15 до 20 минути, макроните трябва само леко да потъмнеят. Отлепете внимателно сладките от тавата и ги оставете да се охладят.





7 Kommentare:

  1. Чудесни Коледни бисквити, макрони!

    AntwortenLöschen
  2. Много са красиви! И подносът ти също :)

    AntwortenLöschen
  3. Чудни са!!!И красиво подредени!

    AntwortenLöschen
  4. Чудесна идея за сладки, а и звучат лесни за направа. Аз обожавам кокос - трябва да ги пробвам за Коледа.
    Толкова са снежни и красиви!:)

    AntwortenLöschen
  5. Благодаря ви момичета!И аз обожавам кокос! Опитайте ги задължително! Наистина са кокосова мечта!

    AntwortenLöschen
  6. Hmm it looks like your site ate my first comment (it was super long) so I
    guess I'll just sum it up what I had written and say, I'm thoroughly enjoying your blog. I too am an aspiring blog writer but I'm still new to the whole thing. Do you have any suggestions for inexperienced blog writers? I'd certainly appreciate it.
    Feel free to visit my weblog ; iron on transfer paper

    AntwortenLöschen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...