Samstag, 16. April 2011

Börek mit Feta und Petersilie/ Рулца със сирене и магданоз

Börek mit Feta und Petersilie
Das Rezept habe ich von Lafers Buch "Meine Kochschule", habe ich aber sie ein bisschen variirt.
Zutaten für 2-3 Portionen:
1 Zwiebel
1EL Öl
2 Knoblauchzehen, gepresst
Salz, Pfeffer und Paprikapulver
Petersilie
200g Filoteig (Strudelteig)
150g Feta
Eigelb (oder anderer Kleber für Lebensmittel)
Öl zum Frittieren

Zubereitung:


Zwiebeln kleinschneiden und zusammen mit den Knoblauch  und 1EL Öl in einer Pfanne glasig anbraten. Mit Salz, Pfeffer und Paprika würzen. Aus dem Feuer nehmen und die klein geschnittenen Petersilie dazugeben, gut verrühren.
 Die Feta in Würfel (oder wie ich in Streifen) schneiden.
Filoteig ausrollen, Feta drauf platzieren, 1TL von der Zwiebelmischung geben und zur Rollen formen. Die Ende mit Eigelb bestreichen und andrücken.
Öl in einen Topf (oder Fritteuse) sehr heiß werden lassen, die Filoröllchen darin ca. 30 Sekunden anbraten. Rausnehmen und auf Küchenpapier abtropfen lassen.
Dazu schmeckt Salat sehr gut!
Ich wünsche guten Appetit!


Рулца със сирене и магданоз
Рецептата е от книгата не един немски готвач Lafer, но аз е промених малко.


Продукти за 2-3 порции:
1 глава лук
1 сл олио
2 скилидки чесън, пресован
Сол, черен и червен пипер
Магданоз
200 грама точени кори
150 гр сирене
Яйчен жълтък  (или друго лепило за храна)
Олио за пържене

Начин на приготвяне:
Нарежете лука на ситно го запържете заедно с чесъна  и 1 с.л. олио в тиганана, докато омекнат. Подправете се със сол, черен и червен пипер. Отстранете от огъня и добавете нарязания на ситно магданоз, разбъркайте добре.
Нарежете сиренето на кубчета (или както аз на ленти).
Сгънете единична кора на две и разрежете по средата, сложете сиренето в единият край, добавете малко от лукът и навийте на рулце.  Намажете другият край с яйчен жълтък  и натиснете, за да се залепи.




Загвейте много добре олиото в тенжера (или фритюрник) и пържете рулцата около 30 секунди.
 Извадете и оставете бърху кухненска хартия, да попие малко мазнината.
Сервирайте със салата!
Пожелавам Ви добър апетит!

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...